Я студентка, тому прошу допомогти мені вирішити завдання по криміналістиці!
це зразок!протоколу допиту потерпілого, так як у нас ще не було практики, а поставили цю дисципліну, прошу Вас допомогти мені і знайти помилки в наведеному протоколі та відповісти на питання, які знаходяться під протоколом!
П Р О Т О К О Л
допиту потерпілого
м. Харків 28 жовтня 2001 р.
Допит початий у 10 год. 15 хв.
Закінчений у 11 год. 30 хв.
Слідчий слідчого відділу Дзержинського РО ГУМВС України в Харківській області лейтенант міліції Портнов Я.Г. у відповідності зі ст. ст.170, 171 КПК України допитав як свідка по кримінальній справі № 60002384:
1. Прізвище, ім'я, по батькові – Протасова Ольга Миколайовна.
2. Дата народження – 13.10.1988.
3. Місце народження – м. Харків
4. Національність і громадянство - українець, громадянин України.
5. Паспорт - 1V-ВЛ, № 628806 від 16.06.88 р.
6. Освіта - середня.
7. Місце роботи, навчання – студентка Харківської академії архитектури.
8. Адреса проживання – м. Харків, вул. Сумська б.203, кв. 6.
9. Відомості про судимості: не судима
Про кримінальну відповідальність за дачу навмисно помилкових показань по ст.384 КК України.
Потерпілій роз'яснені вимоги ст. 19 УПК України й ст. 63 Конституції України, ознайомившись із якими Протасова О.М. заявила, що бажає давати показання по кримінальній справі українською мовою.
Підпис _______________ / Протасова О.М. /
Відносно справи показую наступне:
Я поверталась додому після занять близько 20-00 годин 25 жовтня. Ішла по вулиці Сумської нагору, потім звернула праворуч. Раптом позаду почула шум. Це двоє молодих людей на роликових ковзанах їхали по тротуару за мною. Коли я одвернулась один з них схопив мою сумку, але я тримала її міцно й не відпускала. Тоді другий під'їхав і почав мене бити. Я заричала й стала його дряпати. У цей час перший вихопив сумку й бістро уїхав. Другий схопив мій телефон, що висів на шнурі на шиї, смикнув за шнур, розірвав його й разом з телефоном уїхав.
Питання: Ви запам'ятали як виглядали хлопці, що напали?
Відповідь: Приблизно.
Питання: Опишіть, будь ласка, методом словесного портрету зовнішність хлопців.
Відповідь: Перший хлопець - близько 20 років, високий, худий, у червоній куртці, без головного убору. Другий такій за віком, нижче ростом і міцніше. Одягнений був чорну куртку й синю шапочку.
Питання: Ви їх бачили до цього?
Відповідь: Ні, але біля театру опери й балету часто катаються молоді хлопці на роликових ковзанах.
Питання: Ви могли б впізнати цих хлопців?
Відповідь: Думаю, що впізнала б їх.
Питання: Який телефон у Вас відібрали?
Відповідь: „Соні-Эріксон”.
Питання: Значить перший хлопець вихопив сумку, а другий - телефон?
Відповідь: Так, так і було.
Протокол слідчим прочитаний, зауважень ні, показання записані правильно.
Потерпіла ___________________ / Протасова О.М. /
Слідчий лейтенант міліції _______________ / Портнов Я.Г /
Завдання:
1. Чи дотримані при допиті відповідні вимоги кримінально-процесуального закону України?
2. Чи правильно були обрані тактичні прийоми допиту?
3. Чи всі обставини, що випливають із приведеної фабули кримінальної справи, були з'ясовані в ході допиту?
Сформулюйте питання, які необхідно було б вияснити у особи, яка допитується.
4. Які техніко-криміналістичні засоби і з якою метою доцільно було застосувати для фіксації ходу і результатів допиту?
5. Інші критичні зауваження до вступної, описової і заключної частин аналізованого протоколу допиту?
Дуже буду Вам вдячна)))
це зразок!протоколу допиту потерпілого, так як у нас ще не було практики, а поставили цю дисципліну, прошу Вас допомогти мені і знайти помилки в наведеному протоколі та відповісти на питання, які знаходяться під протоколом!
П Р О Т О К О Л
допиту потерпілого
м. Харків 28 жовтня 2001 р.
Допит початий у 10 год. 15 хв.
Закінчений у 11 год. 30 хв.
Слідчий слідчого відділу Дзержинського РО ГУМВС України в Харківській області лейтенант міліції Портнов Я.Г. у відповідності зі ст. ст.170, 171 КПК України допитав як свідка по кримінальній справі № 60002384:
1. Прізвище, ім'я, по батькові – Протасова Ольга Миколайовна.
2. Дата народження – 13.10.1988.
3. Місце народження – м. Харків
4. Національність і громадянство - українець, громадянин України.
5. Паспорт - 1V-ВЛ, № 628806 від 16.06.88 р.
6. Освіта - середня.
7. Місце роботи, навчання – студентка Харківської академії архитектури.
8. Адреса проживання – м. Харків, вул. Сумська б.203, кв. 6.
9. Відомості про судимості: не судима
Про кримінальну відповідальність за дачу навмисно помилкових показань по ст.384 КК України.
Потерпілій роз'яснені вимоги ст. 19 УПК України й ст. 63 Конституції України, ознайомившись із якими Протасова О.М. заявила, що бажає давати показання по кримінальній справі українською мовою.
Підпис _______________ / Протасова О.М. /
Відносно справи показую наступне:
Я поверталась додому після занять близько 20-00 годин 25 жовтня. Ішла по вулиці Сумської нагору, потім звернула праворуч. Раптом позаду почула шум. Це двоє молодих людей на роликових ковзанах їхали по тротуару за мною. Коли я одвернулась один з них схопив мою сумку, але я тримала її міцно й не відпускала. Тоді другий під'їхав і почав мене бити. Я заричала й стала його дряпати. У цей час перший вихопив сумку й бістро уїхав. Другий схопив мій телефон, що висів на шнурі на шиї, смикнув за шнур, розірвав його й разом з телефоном уїхав.
Питання: Ви запам'ятали як виглядали хлопці, що напали?
Відповідь: Приблизно.
Питання: Опишіть, будь ласка, методом словесного портрету зовнішність хлопців.
Відповідь: Перший хлопець - близько 20 років, високий, худий, у червоній куртці, без головного убору. Другий такій за віком, нижче ростом і міцніше. Одягнений був чорну куртку й синю шапочку.
Питання: Ви їх бачили до цього?
Відповідь: Ні, але біля театру опери й балету часто катаються молоді хлопці на роликових ковзанах.
Питання: Ви могли б впізнати цих хлопців?
Відповідь: Думаю, що впізнала б їх.
Питання: Який телефон у Вас відібрали?
Відповідь: „Соні-Эріксон”.
Питання: Значить перший хлопець вихопив сумку, а другий - телефон?
Відповідь: Так, так і було.
Протокол слідчим прочитаний, зауважень ні, показання записані правильно.
Потерпіла ___________________ / Протасова О.М. /
Слідчий лейтенант міліції _______________ / Портнов Я.Г /
Завдання:
1. Чи дотримані при допиті відповідні вимоги кримінально-процесуального закону України?
2. Чи правильно були обрані тактичні прийоми допиту?
3. Чи всі обставини, що випливають із приведеної фабули кримінальної справи, були з'ясовані в ході допиту?
Сформулюйте питання, які необхідно було б вияснити у особи, яка допитується.
4. Які техніко-криміналістичні засоби і з якою метою доцільно було застосувати для фіксації ходу і результатів допиту?
5. Інші критичні зауваження до вступної, описової і заключної частин аналізованого протоколу допиту?
Дуже буду Вам вдячна)))