Шановна Хилен може я допомогу Вам З поагод сержант запаса М. Гладкий 12.04.2010 р.Да, я считаю, что протокол допроса потерпевшего и свидетеля, который я разработала для одной из методичек, гораздо лучше.
Если именно эти протоколы интересуют могу выложить, но я не умею этого делать, предыдущие попытки провалились!
Шановна Хилен може я допоможу Вам. З повагою сержант запаса М. Гладкий 12.04.2010 р.
ПрактllКУJl1 зi СI<.Ладання КРllмiналЬНО-IIРОI(есуаЛЬНllХ документiв
м. Киi'в
11.06.2005 р.
Допит розпочато о 14 год 1 О хв Допит закiнчено о 15 ГОД 20 хв
ЗраЗl<.II основНllХ КРllмiналЬНО-lIроцеСУiV!ЬНIIХ дОКУJllентiв
5) корис'!)'ватися нотатками й документами при дачi показань у тих випадках, коли показання стосуються будь-яких розрахункiв та iнших даних якi йомv важко тримати в пам'ятi; ,
6) вiдмовитися давати показания проти себе, членiв ciMTтa близьких родичiв;
7) знаЙо.митися з протоколом допи'!)' та клопотати про внесення до ньоro змiн, ДОповнень 1 зауважень, власноруч робити TaKi доповнення й зауваження;
8) подавати скарги прокурору на дiУ дiзнавача та слiдчого' 9) одержувати вiдшкодування витрат, пов'язаних з Викликом ~я дачi показань' 1 О) У разi наявн?стi вiдповiдних пiдстав - на забезпечення безпеки чер~з застосування заходш, передбачених законом i в порядку, передбаченому статтями 521-525 КПК УкраУни.
Права та обов'язки свiдка MeHi роз'ясненi, показання бажаю давати укра',нською мовою, послуг перекладача не потребую.
3. Проgесуа.llьнi ДOKYMeHTH~ що стосуються провадження С.IIIДЧНХ дiи 1
ПРОТОКQJ1 допиту cBiдKa
Слiлчий слiдчого вiддiлу Дарницькоro РУ ГУ МВС Укра'iни у м. Киевi старший лейтенант мiлiцii'Бiлозуб О. Д., вiдповiдно до вимог статей 85, ] 70 КПК Укра',ни, склав цей протокол про те, що цього дня у примiщеннi Дарницького РУ ГУ МВС Украi'ни в м. Киевi з дотриманням вимог ст. 167 КПК УкраУни допитав як свiдка Терехова О. В. по кримiнальнiй cnpaBi N2 06-3977.
Особа свiдка встановлена за паспортом громадянина УкраУни cepii' СН N2 533612, що виданий Ватутiнським РУ ГУ МВС Украi'ни у м. Киевi О] .08.1996 р.
Свiдку Терехову О. В. повiдомлено, що BiH викликаний у справi по обвинуваченню Панасюка М. В. У вчиненнi злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК Украi'ни та роз'яснено, що BiH зобов'язаний дати правдивi показання про вiдомi йому обставини у справi й що вiдмова вiд дачi показань i дача завiдомо неправдивих показань тягне за собою кримiнальну вiдповiдальнiсть за статтями 385, 384 кк Украi'ни.
1. Прiзвище, iм'я, по батьковi:
2. Дата й Micue народження: -----------------3. Нацiональнiсть: ------- .---------4. Громадянство: ---------------------
5. OCBiTa: ----------------.----
6. Сiмейни-;:;й--с=т=а:-:-н:-:-:-----------------------
7. Micue роботи, РJ;-'д-з-а-ня-т-ь-а--=б;-о-п-о-с-а-д-а-: --------- ----
--------------
(l1iдпис свiдка)
8. Micue проживання (номер телефону):
-------------
9. Судимiсть(в разi необхiдностi):
10. Взаемини з обвинуваченим,-п-о-т-е-р-П-:-iл-и-м-: ------------
------------
(пiдпис свiдка) Свiдку Терехову О. В. роз'яснено, що, згiдно зi статтями 69; 691 КПК Украi'ни та ст. 63 Консти'!)'цii'Укра'iни, BiH мае право:
1) давати показання рiдною мовою чи iнщою мовою, якою BiH вiльно володiе, та КОРИС1)'ватися допомогою перекладача;
2) заявляти вiдвiд перекладачу;
3) знати у зв'язку з чим i по якiй cnpaBi його ДОПИ1)'ють;
4) власноруч викладати своi'показання в протоколi допи1)';
3 приводу поставлених MeHi запитань можу пояснити таке:
(Вuктдаються .змiст. п.йказань свiдка та вiдповiдi на поставленi ЙОА1У 'Щпuтання в перШIU особz u по .110жлuвостi дослiвно).
. Протокол мною прочитаний, з мо',х слiв записано правильно. Доповнень J зауважень немас
I У запропонованих зразках протоколiв слiдчих дi й. пере важно, звертаЂТься увага на викладення вступно\ та заключно\ частин протоколу. Прави,та викладення описово'j частини протоколу розкритi в першому роздiлi uiE"i' роботи, а також у лiтературних джере.lах.
якi запропонованi до вiдповiдно\ теми навчально\ дисциплiни.
Сл iдч ий
старший лейтенант мiлiцii'
(пiдлис свiдка)
О. Д. Бiлозуб
(пi:IПИС)
166
]67
Праl<.тUI<.Уftt зi С/(J/адання I<.рuмiналЬНО-llроцесуальнuх дОl<.уfttентiв
3разl<.U основних I<.рuмiналЬНО-llроцесуальнuх докулtентiв
ПРОТОКОЛ дonиту потерпiлого
Права й обов'язки потерпiлого MeHi роз'ясненi, показания бажаю давати
украi'нською мовою, послуг перекладача не потребую.
М.Киi'в
09.06.2005 р.
Допит розпочато о 15 год 35 хв Допит закiнчено о 16 год 55 хн
(пiдпис потерпiлого)
Слiдчий слiдчого вiддiлy Дарницького РУ ГУ МВС Украi'ни у м. Киевi старший лейтенант мiлiцii' Бiлозуб О. Д., вiдповiдно до вимог статей 85, 171 КПК Украi'ни, склав цей протокол про те, що цього дия у примiщеннi Дарницького РУ ГУ МВС Украi'ни у м. Киевi з дотриманням вимог ст. 171 КПК Украi'ни )Юпитав як потерпiлого Колодяжного В. В. по кримiнальнiй справi.N'2 05-9644.
Особа потерпiлого встановлена за паспортом громадянина Украi'ни cepii' СН N2 356012, що виданий Ватутiнським РУ ГУ МВС Украi'ни у м. Киевi 04.08.1995 р.
Потерпiлому Колодяжному В. В. повiдомлено, що BiH викликаний у справi по обвинуваченню Панасюка М. В. У вчиненнi злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК Украi'ни, та роз'яснено, що BiH мае право давати ПОl<азания про вiдомi йому обставини у справi i що дача завiдомо неправдивих показань тягие за собою кримiнальну вiдповiдальнiсть за ст. 384 КК Украi'ни.
1. Прiзвище, iм'я, по батьковi:. .ш________________ 2. Дата й Micue народжения: ___________________ 3. Нацiональнiсть: _____________ 4. Громадянство: ______________________
5. OCBiTa: __________________________
6. Сiмейний стан: _______________________ 7. Micue роботи, рiд занять або посада: . ...______________ 8. Micue проживання (номер телефону): ____________ 9. Взаемини з обвинуваченим: _________________
з приводу заданих MeHi запитань можу пояснити таке:
(Викладаються змiст показань потерпiлого та вiдповiдi на поставленi ЙЙ'v1У запитання вiд першоi' особи та по можливостi дослiвно).
Протокол мною прочитаний, з моух слiв записано правильно. Доповнень ] зауважень немаЂ.
(пiдпис потерпiлого) Потерпiлому Колодяжному В. В. також роз'яснено, що вiдповiдно до ст. 49 КПК Украi:нита ст. 63 Конституцii'Украi'ни BiH мае право:
1) давати показання рiдною мовою чи iншою мовою, якою BiH вiльно ВОЛОДlе, та користуватися допомогою перекладача;
2) заявляти вiдвiд перекладачу;
3) власноруч викладати сво! показання в протоколi допиту;
4) користуватися нотатками й документами при дачi показань у тих випадках, коли показания стосуються будь-яких розрахункiв та iнших даних, якi йому важко тримати в пам'ятi;
5) вiдмовитися давати показания проти себе, членiв ciM"j та близьких родичiв;
6) знайомитися з протоколом допиту i клопотати про внесения до нього змiн, доповнень та зауважень, власноруч робити TaKi доповнення й зауваження;
7) подавати скарги прокурору на дi'j дiзнавача та слiдчого;
8) одержувати вiдшкодувания витрат, пов'язаних з викликом для дачi показань;
9) у разi наявностi вiдповiдних пiдстав - на забезпечення безпеки за допомогою заходiв, передбачених законом i в порядку, передбаченому статтями 521- 52; КПК Украi·ни.
(пiдпис потерпiлого)
Слiдчий старший лейтенант мiлiuii'
О. Д. Бiлозуб
(пiдпис)
170
171